Wat u zegt: reacties uit de achterban

Wat u zegt: reacties uit de achterban

Op zee

Waarom zetten ze die turbines niet op zee! Of langs een snelweg! Of in een industriegebied! Niet in dit landschap. NOOIT.

Naam bij het actiecomité bekend.

2030

Alle steun voor het actiecomité. Nederland in 2050 energieneutraal, maar wij in de Achterhoek natuurlijk in 2030. Waarom! Het is toch van de gekke. Willen ze ons kapot maken? Als ik wat kan doen hier tegen, heel graag!

Naam bij het actiecomité bekend.

De makelaar

Twee maanden geleden hebben we een huis gekocht in het buitengebied van Hengelo. We zijn verhuisd vanuit de Randstad. De makelaar heeft ons niets gezegd. Ik heb jullie website gelezen, en ben me rot geschrokken. Gaan ze hier echt mega turbines plaatsen? De gemeente zegt dat ze nog niet weet waar die dingen komen. Had onze makelaar ons hier niet voor moeten waarschuwen? Het plezier is er nu al af. We gaan zeker weer verhuizen als die dingen hier komen te staan, en zullen bij de makelaar een forse schadeclaim indienen. Als we dit geweten hadden, hadden we het nooit gedaan.

Locaties voor turbines

In augustus zijn we bij een meedenk-overleg geweest over de RES Achterhoek in Ulft.

We moesten met stiften op een kaart aangeven waar windmolens kunnen komen. Niemand heeft dat gedaan. Dat zegt wel iets over het draagvlak, toch? Wij steunen jullie, stop de gekte!

Vrouw wordt niet goed

Wij zijn drie jaar geleden in Hengelo komen wonen, buitenaf. Voor de stilte. Mijn vrouw heeft tinitus, en kan dit hele traject van de gemeente niet aan. We gaan verhuizen als die dingen bij ’t Zand komen te staan. We doen niet aan jullie acties mee, en zullen jullie website ook niet meer lezen. Uit zelfbescherming. We worden er gewoon niet goed van. Verwijder ons maar uit de facebook-groep.

Duurt zo lang

Ik ga hier weg! Waarom geeft de gemeente geen duidelijkheid. Dit zorgt voor moordende stress, straks staan ze naast mijn huis, 400 meter afstand, dat kan niet waar zijn! Wanneer weten we eindelijk waar ze komen! Laat de gemeente gewoon normaal doen, zeg waar ze komen!

Afbeelding: pexels