Teken petitie ‘Zon op Dak’. Geen turbines

Teken petitie ‘Zon op Dak’. Geen turbines

De groep ‘Windmolensdrempt’ neemt een prima initiatief. Zij wil druk zetten op het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfs- en industriegebouwen’. Dat moet eerst, maar gebeurt te weinig en te langzaam.

Daarom ook vanuit ons Actiecomité alle steun: teken de petitie!

Onderstaand de tekst van Windmolensdrempt, en de link naar de petitie.

Beste mensen,

Er wordt al langer over ‘zonnepanelen op daken van bedrijfs- en industriegebouwen eerst’ gesproken. De grote politieke partijen zijn hier ook voor. Om dat voor elkaar te krijgen is een wettelijke maatregel nodig.

‘Daken eerst’ gaat enorm bijdragen waardoor op diverse locaties plannen voor windmolens en zonnevelden kunnen worden geschrapt.

Wij zien het belang de urgentie van deze maatregel bij de landelijke politiek duidelijk te maken. Dit is niet iets wat t.z.t. op de agenda moet voor weging. Het moet bij voorkeur zo snel mogelijk omdat het consequenties heeft voor huidige plannen om windmolens en zonnevelden te realiseren. Hoe sneller ‘daken eerst’ wordt behandeld hoe beter omdat het een deel van de huidige plannen kan stuiten.

Die urgentie wordt politiek ook duidelijk als veel mensen de petitie ondertekenen en daarmee zeggen “Ja dat is de juiste aanpak, ga dat eerst doen nog voor je met windmolens en zonnevelden aan de slag gaat.

Wij zullen de komende weken meerdere belangenorganisaties – door heel Nederland – op de hoogte brengen van de petitie. Ook zullen wij met dit verhaal richting media trekken.

https://petities.nl/petitions/zonnepanelen-op-daken-eerst-in-plaats-van-windmolens-en-zonnevelden?locale=nl

Namens WindmolensDrempt,

www.windmolensdrempt.nl

Afbeelding: pexels