Onze visie: wees transparant en eerlijk

Ons Actiecomité is een voorstander van duurzaamheid. En van leefbaarheid in onze gemeente. Wij eisen een zorgvuldig, transparant en eerlijk proces om tot verduurzaming te komen. Dat betekent:

  • Maak het rekenmodel openbaar. 12 mega windturbines leveren alleen al stroom voor een equivalent van 180.000 huishoudens. Bronckhorst heeft nog geen 20.000 huishoudens. Waarom mag niemand de berekeningen zien …?
  • Wanneer je 12 mega windturbines wilt plaatsen, kijk dan eerst naar de planologische inpasbaarheid, met een redelijke afstandsnorm tot bewoning. Waarom doet met dit niet …?
  • Voordat er besloten wordt, ga eerlijk met de rechtstreeks betrokkenen om de tafel. Dus wijs de mogelijke locaties aan, en ga dan in dialoog met de omwonenden. Dan weet je echt hoe het zit met draagvlak. Waarom wil men dit niet …?