Niet te geloven!

 • Waarom geheime berekeningen? Laat maar zien!
  De berekeningen die de basis vormen voor de plaatsing van giga windturbines in Bronckhorst, houdt de gemeente geheim. Het is veel te veel! Daarom een beroep op de WOB.
 • Deze windturbines komen in Bronckhorst!
  Deze mega windturbines, bedoeld voor op zee, komen dus in Bronckhorst.
 • Windenergie: duur, onbetrouwbaar, vaak kapot en landschap ontsierend
  Een schokkend overzicht (Mens en Klimaat) van de ervaringen met windturbines, en waarom Europa ze niet langer wil. Zeker niet op land. En Bronckhorst gaat dan toch mega turbines neerzetten in ons landschap? Niet te geloven.
 • Bewoners worden gek van lawaai van windmolen: “Mijn dochtertje valt op school in slaap omdat ze ’s nachts wakker ligt”
  Ze worden echt gek van het lawaai van de windturbines. ‘Als we in ons bed liggen, lijkt het alsof er een vliegtuig boven ons huis hangt, en blijft hangen’.
 • De Meilandjes … tussen de windturbines …?
  De familie Meiland keert terug naar Nederland. Naar een rustige, landelijke plek. Aan de rand van natuurgebied ‘t Hengels Zand. Men opteert om juist hier een windturbinepark neer te zetten. Turbines van 250 meter hoogte, op 400 meter van je huis. Groen Links en D66 gaan er voor! De Meilands ook?
 • Zo werkt dat, Bronckhorst wordt Maasvlakte 3! Platteland offert zich graag op.
  Bronckhorst de 3e Maasvlakte. Hoe pak je dat aan? De stappen naar een zware verminking van het landschap, dramatische gezondheidseffecten, en een irrationele keuze, tegen alle trends in.
 • Toch geen netwerkaansluiting voor goedgekeurde zonnepaneel-projecten
  Ondernemers met goedgekeurde en zelfs gesubsidieerde zonnepaneel-projecten kunnen voor hun teruglevering niet aangesloten worden op het netwerk. Gebrek aan capaciteit … Het plukken van ‘laaghangend fruit’ (eenvoudige opwekking zonder gigantische omgevings- en gezondheidseffecten) gebeurt dus niet. Heeft de gemeente reeds stiekem capaciteit gereserveerd voor de mega windturbines? Vandaar ons beroep op de WOB.                                                                           Aangetekend…
 • Ineens stond hij daar …
  Ineens stond hij daar. Een windmolen van 150 meter, per verrassing bij je huis. Een pulstoon, de hele nacht door. Wat er dan gebeurt, lees je in dit artikel (NRC). (note: Bronckhorst heeft het over windturbines van 250 meter!)
 • Slapen in de Kelder
  “Dodelijke apparaten zijn het,” zegt Pieter Hogeveen door het raam van zijn woning. “Ooit zat het daar vol met vis en vogels. Nu is alles weg door die grote dingen.” Vlak achter het meertje steken zeker vijf grote windmolens boven de boomtoppen uit. De dichtstbijzijnde op zo’n vierhonderd meter van het erf. De Nederlandse Pieter…
 • Groen Links … ziet niets in windturbines.
  Deze man heeft verstand van duurzame opwekking van energie, en hij is van Groen Links. Een bijzondere combinatie … Hij ziet niets in windturbines.