Draagvlak manipuleren, GroenLinks weet raad …

Draagvlak manipuleren, GroenLinks weet raad …

Hoe manipuleer je ‘draagvlak’ voor windturbines?

Een interessant artikel in de Telegraaf. Zij legt uit hoe de besluitvorming gemanipuleerd wordt. Via een listige constructie. Hoe zit deze constructie dan in elkaar? ‘Zij berust op handige belangenstrengeling tussen ideologie en winstbejag, een listig ‘duivelspakt’ tussen GroenLinks, energiecoöperaties en de windindustrie‘, zo legt De Telegraaf uit.

‘De inwoners worden toch vertegenwoordigd door de energiecorporaties en de ‘bewonerscorporaties’? Dat is de redenering van GroenLinks. En in deze corporaties zitten helemaal geen geen bewoners! Wel veel bestuursleden. Juist. Allemaal van … jawel, GroenLinks. Het gehele artikel:

https://cultuurondervuur.nl/artikelen/hoe-krijg-je-draagvlak-voor-windturbines-groenlinks-weet-raad

In Bronckhorst: vooral geen schuurdaken aansluiten, dan komen de windturbines er toch van zelf?

Wat zien we, ook in Bronckhorst? Investeren in de eigen Achterhoek, door het aanleggen van een fijnmazig elektriciteitsnet, dat laat de wethouder liggen. Meteen resultaat, en op een duurzame manier. Goed voor het landschap, voor de boeren, en voor het klimaat! Bronckhorst heeft 200 ha. schuurdaken, doe er wat mee, zou je zeggen! Moeilijk, moeilijk, moeilijk …

Het komt GroenLinks blijkbaar goed uit om hier vooral geen prioriteit aan te geven. Want dat maakt de noodzaak tot windturbines immers alleen maar groter. ‘Zie je wel, we halen onze doelstellingen niet, dus we kunnen niet zonder turbines’.

GroenLinks vindt het veel aantrekkelijker om met grote subsidies te strooien. Grote projectontwikkelaars en (buitenlandse) investeerders, veel interessanter om daar dikke maatjes mee te zijn. Met schuurdaken scoor je kennelijk niet. Als GroenLinks wethouder wil je helemaal niet bij de boeren zitten, maar bij de ‘grote jongens’. Dat is pas sexy! En ben je zelf ook in één keer een hele grote meneer (of mevrouw)!

Afbeelding: pexels