Agenda commissie- en raadsvergaderingen wordt nu geheim gehouden?

Agenda commissie- en raadsvergaderingen wordt nu geheim gehouden?

Vanuit de achterban van ons Actiecomité krijgen we signalen dat de agenda’s van de komende commissie- en raadsvergaderingen niet meer getoond wordt op de website van de gemeente Bronckhorst.

Wantrouwen

Dit blijkt te kloppen. Er wordt gesuggereerd dat dit met opzet is, om de inwoners niet wakker te maken. Zodat er geen insprekers komen, en er geen acties van bezorgde burgers plaats zullen vinden. Deze suggestie is gebaseerd op wantrouwen naar de gemeente. Is dat terecht?

Ons Actiecomité begrijpt dit heel goed, maar kan kwade opzet niet bevestigen, wij weten het natuurlijk ook niet. Dat er veel wantrouwen is, snappen we. Het proces rondom mega turbines geeft daar alle aanleiding toe. Kijk ook maar weer naar de publicatie van de uitkomst van de enquête in Contact. ‘Hoe draaien we het zo, dat het allemaal wel mee valt?

Wij dringen aan op een transparant, zorgvuldig en eerlijk proces van besluitvorming. En het herstellen van het vertrouwen van de burger in de politiek. De agenda’s ineens niet meer openbaar maken, helpt hier niet bij.

Vanuit verschillende hoeken wordt de griffie van de gemeente benaderd, om kenbaar te maken wanneer de kaders voor mega turbines besproken zullen worden. Waarom moet dat nu zo?

Afbeelding: pexels