‘Bronckhorst slibt dicht met mega turbines en datacenters’. Lubach shockeert.

De uitzending van Lubach van gisteravond (11 oktober 2020) heeft veel reacties opgeleverd. (https://www.vpro.nl/zondag-met-lubach/kijk/afleveringen/seizoen-12/aflevering-4.html)

Hoi aktiecomité,

Lubach beschrijft het traject in de Wieringermeer. Daar staan nu, onder protest, de nodige windturbines. Lang niet zo hoog als in Bronckhorst gepland, maar toch heel hoog. Vattenfall krijgt hier van Nederland 660 miljoen subsidie voor. En heeft een 10-jarig contract met Microsoft en Google uit Amerika, waardoor alle stroom (dus 100% van de stroom) naar de datacenters van deze giganten gaat. En 0% naar de bewoners van het totaal verziekte gebied. Iedereen die daar woont is totaal over de zeik, waarom doen we dit! Ik lees dat Bronckhorst ook vele malen meer gaat opwekken dan nodig voor de eigen gemeente. Hebben ze al geheime contracten, of zo? Ze maken ons kapot. Doe er wat aan!

Naschrift van het actiecomité: bij dit ingezonden bericht hebben we het taalgebruik iets aan moeten passen, en bepaalde zinnen weggelaten.