Bewoners worden gek van lawaai van windmolen: “Mijn dochtertje valt op school in slaap omdat ze ’s nachts wakker ligt”

Bewoners worden gek van lawaai van windmolen: “Mijn dochtertje valt op school in slaap omdat ze ’s nachts wakker ligt”

Het was relatief rustig wonen in de Keurestraat in Desteldonk, tot er in september twee windmolens van Engie Electrabel in gang werden gezet. Eén daarvan staat op exact 300 meter – de wettelijke norm – van de woningen van twee jonge gezinnen. Sindsdien worden die geteisterd door geluidsoverlast, ook ’s nachts. Ze zijn de wanhoop nabij, maar Engie Electrabel veegt de klachten van tafel.

Als we in ons bed liggen, lijkt het alsof er een vliegtuig boven ons huis hangt, en blijft hangen.

Op 17 september werden twee windmolens van Engie Electrabel opgestart. Eén daarvan staat op exact 300 meter van de woningen van Robby en Mario. “Sindsdien worden wij letterlijk gek”, zucht Mario. “Dat ding maakt ongelooflijk veel lawaai, constant, dag en nacht. Als we in ons bed liggen, lijkt het alsof er een vliegtuig boven ons huis hangt, en blijft hangen. Nochtans is onze woning extreem goed geïsoleerd. Wij slapen niet meer, wij hebben geen rust. Mijn dochter van 4 wordt quasi élke nacht wakker van het lawaai, terwijl ze zelfs al als baby een flinke doorslaper was. Het is zover gekomen dat mijn kind in slaap valt op school, omdat ze ’s nachts thuis niet kan slapen. Dit is onleefbaar, dit is onaanvaardbaar. Maar niemand doet iets. En dan weten we nog niet eens wat de impact van de slagschaduw zal zijn, eens het zomer wordt. Wat we wel al weten: op ons terras zullen we alvast niet meer moeten zitten. Dat is niet te harden, door dat lawaai.” 

Sabine Van Damme 04-12-19, 18:26, https://www.pzc.nl/gent/bewoners-worden-gek-van-lawaai-van-windmolen-mijn-dochtertje-valt-op-school-in-slaap-omdat-ze-s-nachts-wakker-ligt~ab9b6a73/?referrer=https://www.google.com/

Afbeelding: pexels