Zo erg kan het worden

Zo erg kan het worden

Via onze achterban bereikt ons dit bericht. Zo gaat het blijkbaar in Nederland. Overal, en nog steeds. Gaat het straks in Bronckhorst ook zo? Want mogelijke locaties worden nog steeds niet genoemd, hoewel er allerlei kaartjes rond gaan. Dat wel. Maar de toekomstige omwonenden in Bronckhorst weten ook van niets. Wie zullen hier getroffen worden?

Lees onderstaande tekst, naam bij ons Actiecomité bekend.

En, het kan altijd erger:  “Wij hebben overdraai van 3 molens boven ons land.

In 2004 is hier een vergunning afgegeven voor 7 molens Micon 900. De Gasunie kwam erachter toen ze wilden beginnen met bouwen, echter de vergunning was toen al onherroepelijk afgegeven door de gemeente.

Zie de brief in de bijlage van Gasunie.  Het Inslagrapport wat is opgemaakt door GEO Delft in opdracht van Gasunie is nergens meer te vinden, en verwijderd uit het Gemeente archief.   Het kwam de heren van het windpark kennelijk niet zo goed uit als dit bekend zou worden. De omwonenden wisten van niets, wij zijn overal buiten gehouden!

De grootste gasleiding meet 120 cm doorsnede en heeft een werkdruk van 67 bar, en loopt parallel achter alle 7 molens op 29 meter afstand. De 100% letaliteits contour van deze leiding meet 210 meter. Vlak bij liggen nog 2 van dergelijke leidingen.

Met molens op 300 meter afstand van je huis is dat geen prettig gevoel. In 2014 is weer een nieuwe vergunning aangevraagd om de molens te vervangen, natuurlijk voor de nieuwe subsidieronde.

Na 4 jaar procederen zijn ze weer gebouwd, wat mocht omdat het zg. een bestaande situatie betrof …

Dus ook al deugt die situatie voor geen meter het maakt kennelijk niets uit. Omwonenden tellen niet want er is geen groepsrisico volgens de provincie…..

Dus pech voor ons, om maar niet te spreken over geluidsherrie in de nacht, en slagschaduw in de middag.

Te walgelijk voor woorden dat hier vergunningen voor afgegeven worden. 

Met vr. gr.  Naam bij het Actiecomité bekend.

Afbeelding: pexels