Windturbines. Dit zijn de feiten, en het tragische verhaal van iemand die het zelf meemaakte

Windturbines. Dit zijn de feiten, en het tragische verhaal van iemand die het zelf meemaakte

Afbeelding: de foto van de situatie van de betreffende mevrouw

Zwaar in de rouw over het verlies van thuis, tuin, leven, geluk, en gezondheid. Om precies te weten hoe het zit, heeft Charles den Tex contact gezocht met een vrouw die zelf geconfronteerd werd met de plaatsing van windturbines. Doodziek en uitgeput heeft zij uiteindelijk kunnen vluchten. Deze vrouw wil het op haar eigen manier vertellen, en heeft het zelf geschreven. Haar tekst is zonder wijzigingen opgenomen. Zij wenst anoniem te blijven, haar naam is bij Charles bekend.

Lot der bunkerburger

Het verhaal van 1 van de 6 klimaatbeleidsvluchtelingen van WindParkSpui: Libidood, lot der bunkerburger, subsidieloze overdoses. Dit zijn de feiten en het eigen verhaal van iemand die het zelf meemaakte.

Ziekteverloop: vanaf na 5 maanden draaien van de 5 x 200 meter hoge windturbines op resp. 5-/6-/700 meter afstand van de achterkant (resonator), en het zitje/groentetuin van het huis te Piershil, kwam er ’s nachts een cumulatieve slijmopbouw in de longen, begon zij steeds ernstiger te hoesten, moest Ventolin, later Spiriva, gaan gebruiken. Zij had naast slaapgebrek door de herrie, en niet met de balkondeur open kunnen slapen daardoor, ’s nachts dermate ernstige hoest aanvallen dat haar huisgenoot dacht dat zij zou stikken. (Ventolin en Spiriva 18 mg voorgeschreven gekregen. In 1 rotadisk Ventolin, https://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h19496.pdf, zitten 60 pufjes. Zij had hoge bloeddruk, contra-indicatie voor Ventolin. Spiriva: https://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h26191.pdf, kan de rijvaardigheid beïnvloeden. In totaal heeft zij in 2019-2020 tot 21 juni 2020, 11 maanden, dus 300 nachten, Ventolin moeten gebruiken!) Na 21 juni 2020 geen Ventolin en/of Spiriva meer nodig gehad!

Ook had zij: oorsuizen. Trommelvliezen klepperen. Waterhoofd gevoel. Slapeloosheid. Verlies van concentratie en levenslust. Stoelgang verstoring. Snelle vetting van het haar. Als zij 1 of 2 dagdelen de hort op was geweest, hoestte ze ’s nachts niet. Men kan niet zijn thuis continu ontvluchten. Steeds misselijker worden. Kon niet meer in de moestuin werken, of zelfs maar buiten de was ophangen. Geestelijk hoopte ze de overlast wel te kunnen pareren. Was door het hoesten, de misselijkheid, het slaaptekort verworden tot een oververmoeide concentratie-loze vaatdoek. Ter compensatie maakt het lichaam cortisol aan, en het lijf zei maar 1 ding, en dat élke dag: WEG HIER!! NU!! Daarbij: vanuit eet-, woon- en slaapkamer zagen zij continu 3 x 5 torenhoge wieken onafhankelijk, asynchroon, door de lucht maaien, in vol zicht & vanuit ooghoek: zeer afleidend, irritant. Met ’s nachts dan nog die rode carnavalsknipperverlichting. Je huis is je thuis niet meer. Je bent ziek geworden, slaapt niet meer, je levensperspectief is vertekend en verziekt (want na een half jaar krijg je al serieuze klachten/medicatie, en die turbines staan daar nog meer dan 10 jaar), je MOET wel vluchten/verkassen (zij zijn het 6e gezin wat voor WindparkSpui uit Nieuw-Beijerland/Piershil weg moest vluchten). Je bent zwaar in de rouw over het verlies van jouw thuis, tuin, leven, geluk, gezondheid.

Geluid. Let wel: bij een 0 meting was het geluid 29 decibel. Na operabel zijn van dit park werd dat 24/7 50 t/m >70 decibel. Een contraexpertise concludeerde dat er sprake was van een verzestienvoudiging van het dagelijkse hoorbare geluid, vooral ’s nachts dus niet te harden; verkeer etc., bedrijvigheid, luwt dan. Turbines niet. En, dan hebben we het nog niet over het infrasone en laagfrequente geluids aspect gehad. De hekken rond de turbines trillen heel erg. Die trillingen planten zich voort door de grond. Mollen waren binnen een maand vertrokken in een straal van 1.5 km. Gecontroleerde doses kunnen heilzaam zijn. Diergeneeskundigen dienen infra-/ultrasone doses toe in verband met weefsel beïnvloeding. De long term & 24/7 blootstelling daaraan door het wonen in de nabijheid van windturbines staat daar lijnrecht tegenover, want niet gedoseerd en niet gecontroleerd. Dat is: continue overdosis voor turbinepineuten.

Na gedwongen verkassing: verdwenen alle klachten als sneeuw voor de zon. Mw. kon weer slapen, kreeg weer trek en hoefde totaal geen astma medicijnen te nemen. Stoelgang werd weer als vanouds. Heur haar hoefde nu niet meer om de dag gewassen. Haar hoofd voelt weer zonder waterklots, de trommelvliezen hoeven niet meer uitgedeukt zoals in een vliegtuig. Zij en haar partner slapen nu als marmotten, alsof ze een jaar slaapgebrek moet bij-slapen. Immers: ze gingen van 3-6u. woelslapensuffen naar 8-10u. echt doorslapen. De officiële verhuisdatum was 3-7-’20. Dus ze moest nogal eens terug om zaken te verhuizen, en dan moest ze weer hoesten, en werd weer misselijk. Dat ging over als ze weer in ’t nieuwe huis was. Wel dromen zij beiden nog steeds van Piershil, dan dromen ze dat ze in het huis of de práchtige grote tuin zijn (5600 vierkante meter), en dan voelt dat als een nachtmerrie, rouw: huilen. Tsja.. wat een verdriet om het oude paradijsje wat zij moesten ontvluchten. Subsidieloos!!

Ondanks dat er herhaald verzocht is om wetenschappelijk onderzoek te doen in Nederland naar de gevolgen van windturbines op omwonenden (wat trouwens niet nodig is; er is al meer dan genoeg peer reviewed material), is er dan nu, terwijl geen van de verantwoordelijken iets deed, een groep akoestici/juristen/gepromoveerde medici in Nederland opgestaan die dit in den lande gaan onderzoeken zodat er eindelijk ook hier erkenning van WindTurbineSyndroom/VibroAccousticDisease zal zijn. Deze wetenschappers vroegen iets te vernemen over deze casus, die zeer serieus genomen wordt en verder uitgedragen wordt.

Reactie van Calvin Luther Martin (Amerikaans filosoof, echtgenoot Nina Pierpont) op Lot der Bunkerburger: “This is all so horrible. Tragic. Abusive. Everything you describe has happened to people around the world, since the early 2010s (i.e. 2004-2010) and ever since. Our Wind Turbine Syndrome website is loaded with identical stories: https://www.windturbinesyndrome.com/wind-turbine-syndrome/article-archive/ And videos. This is inhumane.”