Zutphen zegt ook ‘NEE’

Zutphen zegt ook ‘NEE’

Zutphen ziet wel af van het plaatsen van negen windmolens naast de wijk Leesten. In de buurt heerste grote onvrede over het plan, waardoor het verdere onderzoek naar windmolens op die plek stopt. Aldus De Gelderlander, 11 februari 2021.

Er komen dus geen hoge turbines die dicht tegen de gemeentegrens met Bronckhorst aan staan.  ,,In gesprekken met bewoners kwamen we er al snel uit dat er geen draagvlak is”, zegt de Zutphense wethouder Harry Matser.

Maar in Bronckhorst davert men nog steeds door op de ooit ingeslagen, en inmiddels achterhaalde weg. Wethouder Hofman zet alles op alles om toch kaders te stellen voor hoge windturbines. Binnen die kaders zouden de turbines dan acceptabel zijn. Maar ze hoeven niet, ze kunnen niet, we willen ze niet.

Voor het hele artikel:

https://www.gelderlander.nl/bronckhorst/zutphen-schrapt-plan-voor-windmolens-op-grens-met-bronckhorst~a5827bf0/

Afbeelding: pexels