Wat u zegt: boos, erg boos op D66. Doel/middel verwarring

Wat u zegt: boos, erg boos op D66. Doel/middel verwarring

De afgelopen week zijn er meerdere boze reacties geweest uit de achterban op met name D66. Waarom boos? Ons Actiecomité merkt dat de achterban de klimaatdoelen wel steunt, alleen mega turbines in ons landschap niet als oplossing ziet. En omdat men tegen het verkeerde middel (turbines) is, zou men ook tegen het doel zijn? Nee, dus

Ik ben een progressieve denker, en ben het met veel punten van D66 wel eens. Maar wat me echt in het verkeerde keelgat schiet: Jan Engels van D66 suggereert dat, omdat ik tegen mega turbines ben in Bronckhorst, ik maling zou hebben aan de klimaatproblematiek. Industriële turbines is geen oplossing! Het klimaat gaat me erg aan het hart. En omdat turbines het verkeerde middel zijn, zou ik ook tegen de klimaatdoelstellingen zijn? En dat is niet zo. Ik baal er vreselijk van dat ik in de ‘foute hoek’ hoek gedrukt wordt. (Naam bij Actiecomité bekend).

‘Ik vind het klimaat erg belangrijk, zo belangrijk dat ik helaas kernenergie als enige (tussen)oplossing zie. Helaas. Het maakt me woest dat D66 mij verdacht maken. Met windturbines op land gaan we het niet redden, we moeten tot echte actie overgaan, dus een paar kerncentrales. Doe nou niet, omdat ik tegen turbines ben, alsof ik ook tegen het klimaat ben. Belachelijk. (Naam bij Actiecomité bekend).

Om de leefbaarheid te bevorderen (klimaat) willen D66 en GL de leefbaarheid afbreken. En wanneer je het hier leefbaar wilt houden, ben je ineens een klimaatontkenner? En onderschat je de problematiek? Industriële turbines kunnen hier niet, en vormen niet de oplossing. Maar we moeten absoluut wat doen. Besparen, verduurzamen, zon op dak. Zelf vlieg ik niet meer, en eet ik geen vlees meer. Ik wens niet in de ‘foute hoek’ geplaatst te worden, door Jan Engels van D66. Zo’n flauwe tactiek, niet op de inhoud ingaan, maar een ‘fout mens’ van iemand maken. (Naam bij Actiecomité bekend).

Het klimaat is zo belangrijk en urgent, dat ik het absurd vindt dat D66 en GL tegen kernenergie zijn! Tuurlijk, liever geen kernenergie. Maar we moeten wat! Grote stappen maken. Stoppen met dat idiote verbranden van bossen in biomassa centrales (GroenLinks). Stoppen met turbines op land. Kernenergie doen, daar ben ik inmiddels van overtuigd. Daarom hoop ik dat Volt meedoet aan de komende raadsverkiezingen. Volt gaat wel voor het milieu, dus kernenergie. Ik laat me niet door D66 wegzetten als iemand waarvoor het klimaat niet van belang is. Integendeel. Walgelijke tactiek van Engels om zijn zin door te drukken. Misselijk, gewoon. (Naam bij Actiecomité bekend).

Afbeelding: Pexels