Veendam: turbines produceren schadelijk laagfrequent geluid!

Veendam: turbines produceren schadelijk laagfrequent geluid!

Het Dagblad van het Noorden meldt dat metingen in de testfase hebben uitgewezen dat de turbines van het windpark N33 bij Meeden (200 meter hoogte) een onacceptabele hoeveelheid laagfrequent geluid produceren.

Wethouder Henk Jan Schmaal van Veendam: ‘dit is niet de bedoeling, ook niet in de testfase’. Laagfrequent geluid kan volgens hem een enorme impact hebben op de gezondheid van omwonenden.

Nu moet de leverancier een oplossing zoeken. Er is echter geen oplossing, want laagfrequent geluid ontstaat wanneer de enorme wiek (formaat domtoren) langs de mast slaat. Op het moment van passeren ontstaan de drukgolven.

Het gaat om 35 molens van 200 meter hoog. Nu staan ze er. Het ontstaan van het zeer schadelijke laagfrequente geluid is al jaren bekend. Toch staan ze er. ‘Dit is niet de bedoeling’, zegt nu de wethouder. Nee, maar nu staan ze er. Nooit geluisterd? Nooit gewaarschuwd? Gewoon doen? En nu verbaasd zijn?

https://www.dvhn.nl/groningen/Windturbines-op-Windpark-N33-bij-Meeden-produceren-laagfrequent-geluid.-Bouwers-zoeken-oplossing-26434150.html

Afbeelding: Pexels