RIVM:  geluidsniveau moet omlaag!

RIVM: geluidsniveau moet omlaag!

Volgens het RIVM hebben, ondanks het huidige Nederlandse geluidsbeleid, 7.000 Nederlanders hinder van windmolens.

Uit een eerder verschenen rapport van de gezondheidsorganisatie WHO uit 2018 blijkt dat ernstigere gezondheidseffecten van omgevingsgeluid, zoals de meest voorkomende hart- en vaatziekten, al optreden bij lagere niveaus dan eerder werd gedacht.

Volgens de organisatie is er sterker bewijs dat het een negatieve invloed heeft op de conditie van ons hart en onze vaten, maar ook op de stofwisseling. Geluid afkomstig van windturbines, verkeersgeluiden en het geluid van concerten en evenementen zijn hier grotendeels debet aan.

05 juni 2020 16:36, NU.NL

https://www.nu.nl/binnenland/6056089/rivm-meer-dan-miljoen-nederlanders-hebben-last-van-omgevingsgeluid.html

Afbeelding: pexels