Woedende Bewoner

Woedende Bewoner

Een bericht van een inwoner uit Zelhem, buitengebied.

Het is een schande

Alles wat op jullie website staat, het is inderdaad ongelooflijk… Het is een ongelooflijke schande! Nergens wordt je zo slecht behandeld. De wethouder denkt dat hij ermee wegkomt door te zeggen: ‘Het is geen leuke boodschap, maar de windmolens moeten ergens in onze gemeente komen’. Dat is toch niet genoeg man! De huisarts zegt toch ook niet tegen de mensen in de wachtkamer: ‘Het is geen leuke boodschap, maar iemand van jullie heeft kanker.’ Of de fabrieksdirecteur: ‘Het is geen leuke boodschap, maar 12 mensen zullen een keer ontslagen worden.’

Bij het geven van moeilijke boodschappen is het je morele verplichting om de rest ook te vertellen! WAAR komen de windmolens en WANNEER komen ze!!?

Even serieus

Ja, dat we niet te horen krijgen waar die dingen komen te staan is gewoon schofterig. Even serieus, als dat echt waar zou zijn, dan moeten die ambtenarenlui toch meteen van hun plek af gerukt worden? Incompetente types. ‘We hebben geen flauw idee waar ze zouden kunnen staan’. Tjonge jonge, dat gelooft toch niemand. Als ze er nu nog niet achter zijn waar ze kunnen staan, dan passen ze dus niet. Kappen met die windenergie!

Ik wil eerlijke informatie!

Weet je wat ik bizar vindt? Dat ik naar jullie als actiecomité moet schrijven met mijn bezorgdheid. Al die dingen die ze hier van plan zijn, ze gaan ons leven op z’n kop zetten! Ik heb net gezocht op de website van de gemeente, maar nergens vind ik een plek waar ik met vragen terecht kan over de windmolens. Ja FAQ’s, daar moeten we het mee doen.

Bij zulke ingrijpende plannen MOET je mensen eerlijk informeren! In begrijpelijke taal. En heel laagdrempelig de kans geven om vragen te stellen. Er zou een chatfunctie moeten zijn op de website, inloopspreekuren, vragenmiddagen, ‘ask-me-anything’ webinars, een informatieloket, enzovoort.

Zet eens een plaatje van zo’n turbine in Contact

Ik probeer heel vaak aan mensen uit te leggen hoe hoog 250 meter is. Denk maar aan de Tennet-masten. Of fiets er eens langs, het zijn beste bakbeesten. Imponerend groot. Ze zijn 60-75 meter hoog… Naast die mega-windmolens zijn het lucifersprikjes.

Het stelselmatig weglaten van duidelijke, eerlijke foto’s, bij alle berichtgevingen. Denken ze dat dat niet opvalt ofzo? Er zit duidelijk beleid achter. Heel erg fout beleid!!!

Naam bekend bij Actiecomité

Afbeelding: pexels