Heuvelrug (Utrecht) ziet toch af van mega turbines. Het kan dus wel!

De gemeente Heuvelrug heeft besloten wel af te zien van mega turbines in haar landschap. VVD en de lokale partij Open hebben daar met steun van CDA voor besloten. Zij achten de verwoesting van landschap en recreatie, en de effecten voor de omwonenden te ernstig.

De fracties van de VVD en Open zien liever geen windturbines en landschappen vol met zonnepanelen. Zij hopen dat de komende jaren nieuwe technieken worden ontwikkeld en laten in het voorstel dat ze hebben gemaakt ruimte over voor andere vormen van het opwekken van energie. Daarbij kun je denken aan aardwarmte, kernenergie, waterkracht of waterstof. 

Zie artikel in de Gelderlander van 28 september:

https://www.gelderlander.nl/utrecht/heuvelrug-wil-alternatieven-voor-zonne-en-windenergie-met-wind-en-zon-gaan-we-het-niet-redden~a4dd6aa5/