U zegt: laat het nu maar eens zien!

U zegt: laat het nu maar eens zien!

RES in Beeld

Ons Actiecomité is getipt door haar oplettende achterban. Een aantal mensen (in Nederland) heeft het initiatief genomen om inwoners van gemeenten te helpen. Het initiatief heet ‘Resinbeeld’.

De reden van het initiatief is dat gemeenten, dat geldt ook voor Bronckhorst, heel bang zijn om mega turbines op schaal in hun landschap af te beelden. Dan kun je namelijk zien hoe het straks gaat worden.

Zo’n visualisatie op schaal doet veel stof opwaaien bij inwoners (en bestuurders). Wanneer je foto’s aanlevert van je omgeving, en de hoogte/afstand van de turbines aangeeft, plaatsen de mensen van Resinbeeld deze turbines op schaal in jouw foto’s. Zij plaatsen het ook op hun website.

Het effect van de foto’s? De inwoners schrikken zich rot, niemand had zich voor kunnen stellen wat 200 meter, of 250 meter ‘in het echt’ betekent. De bestuurders worden snel boos. ‘Dat was niet de bedoeling, nu kunnen mensen zich een beeld vormen van hoe het er straks uit gaat zien, en ontstaat er enorme weerstand! Dat willen we niet! We willen het gewoon doordrukken, maar door deze beelden worden de mensen wakker!’

Let op: Resinbeeld maakt duidelijk hoe het er uit zal zien. Voor wat betreft de overlast en vooral gezondheidsrisico’s is met name het geluid heel belangrijk. Het 24/7 zwiepen en zoeven van de wieken. Hoorbaar tot op 3 á 4 kilometer. En zeker het laagfrequente geluid, de voortdurende brommende en laag zoemende toon, die overal doorheen gaat.

Wanneer u zich zorgen maakt over uw woonomgeving: kijk eens op Resinbeeld. Maak wat foto’s van uw omgeving. Geef de hoogte (bv. 235 meter) aan, en de afstand. Resinbeeld kan mogelijk zorgen voor ‘mooie’ beelden … Klik op onderstaande link, het wijst zich vanzelf.

Afbeelding: pexels