Demonstratie 25 mei GAAT DOOR. En hoe …

Demonstratie 25 mei GAAT DOOR. En hoe …

Vanuit de achterban krijgen we de vraag of de demonstratie op 25 Mei doorgaat, nu CB&W met een voorstel gaan komen om bepaalde gebieden uit te sluiten van windturbines. Natuurlijk gaat de demonstratie door! Ten eerste moet de gemeenteraad nog beslissen. Ten tweede zijn niet alle gebieden uitgesloten. En wie weet wat de RES en de Provincie nog voor ons in petto hebben.

Geen grafkist

Uit onze achterban hebben ons signalen bereikt dat de vergelijking met het mogelijk ‘begraven van Bronckhorst’, inclusief een (natuurlijk symbolisch bedoelde) grafkist, door een aantal mensen als pijnlijk wordt opgevat, nu in coronatijd. Dat spijt ons. Deze signalen nemen we zeker serieus. Daarom hebben de gezamenlijke actiecomités en belangengroepen die de demonstratie organiseren, besloten om de grafkist uit de demonstratie te halen.

De Sprekers

Een demonstratie moet natuurlijk ook enkele sprekers hebben. Geen lange verhalen, maar even kort en bondig. Twee minuten per spreker.

  • Een Achterhoekse arts, medisch specialist Erich Taubert, over gezondheidseffecten
  • Fractievoorzitter GBB: Han Pelgrom
  • Politieke Partij ‘Bronckhorst – Windturbine Vrij’: Ton Schaapveld
  • Actiecomité Heidenhoek
  • Actiecomité Hengelse Zand: Henk Mentink
  • De boeren: Rutger van Lier

Een nieuwe Achterhoekse Vlag: willen we die wel?

Er bestaan plannen voor een nieuwe Achterhoekse vlag. Vanwege de windturbines. De actiecomités hebben een voorbeeld hiervan weten te achterhalen. We zullen de 25e eens kijken wat we van deze nieuwe vlag vinden.

Concert met trekkers, kettingzagen en stoffer en blik

Net als twee jaar geleden, wordt er ook nu een concert verzorgd door een orkest van 25 trekkers, 25 kettingzagen en stoffer en blik. Wanneer u uw trekker of kettingzaag niet meeneemt naar de demonstratie, dan graag wel uw stoffer en blik.

Op 25 mei 2021 laten we zien dat wij Bronckhorst in ons hart dragen. Wij koesteren haar. En wandelen in stille tocht voor haar.
Uit eerbied voor haar bescheiden, oorspronkelijke en wonderschone karakter. En uit respect voor de leefbaarheid, de gezondheid van haar inwoners.

Wandel met ons mee voor Bronckhorst. 

Samen zorgen we ervoor dat Bronckhorst springlevend blijft!

De Stille Tocht – Krachtige Demonstratie
Wanneer: 25 mei

Deel dit bericht via social media

19:45 Verzamelen Oude gemeentehuis Hengelo, Raadhuisstraat
20:00 Start Stille Tocht

Route: Raadhuisstraat-Spalstraat-Hummeloseweg-Rotonde Elderinkweg-Gemeentehuis
20:20 Aankomst Gemeentehuis Hengelo
20:30 Start Programma op het plein bij het Gemeentehuis Hengelo
21:00 Het zit er op